SELECT id from recepten where naam = 'Italiaanse Risotto' Italiaanse Risotto || SEKK Recepten
Italiaanse Risotto
Bereiden in: grote koekenpan
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 40 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 250 gram gerookte spekblokjes
  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • 250 gr champignons
  • 150 gr kastanjechampignons
  • 150 ml witte wijn
  • 175 ml groentebouillon
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 30 gr boter
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • 400 gr risottorijst
  • handje peterselie
  • 1 l water
  • 75 gr rucola
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • 455 Kcal. per portie.

Geef je oordeel


Dit recept is 65x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.9
Recepten > Varken > Italiaanse Risotto

Italiaanse Risotto

Bereiding

1 We beginnen met het snipperen van de ui en de champignons in 4-ren te snijden.
2 olie in de pan verhitten en de spekjes lekker krokant bakken, daarna hierin het uitje fruiten.
3 Hierna de champignons toevoegen en even meebakken.
4 Voeg daarna de risotto rijst, Italiaanse kruiden en peper toe en fruit deze mee.
5 Als de risotto rijst glazig geworden is, voeg dan de droge witte wijn en de groentebouillon toe. Voeg telkens een scheutje water toe wanneer de risotto rijst het vocht heeft opgenomen. Ga hiermee door totdat de risotto rijst gaar is.
6 Tot slot de boter en de Parmezaanse kaas door de risotto te scheppen.

Kooktips

Wanneer u geroosterde pijnboompitten toevoegt is dit recept helemaal af!.

Serveren

Serveer de risotto in een diep bord maak af met een handje rucola en gehakte peterselie.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.