1 Neem het licht gezouten en gepeperde klapstuk en zet dit met voldoende water op het vuur. Laat het vlees ongeveer een uur zachtjes koken. Het vlees moet onder water blijven staan.
Gedaan2 Neem de wortelen en uien en maak deze schoon en snijdt ze klein. Schil de aardappelen.
Gedaan3 Doe dan de wortelen, uien en aardappels bij het klapstuk. U laat het dan nog ruim een half uur zachtjes koken. Haal het klapstuk uit de pan. Giet het kookvocht af en bewaar dat.
Gedaan4 Dan stampt u de wortelen, uien en aardappels fijn. Voeg er de boter en kokende melk aan toe. Voeg wat kookvocht van het klapstuk toe aan het gerecht als het wat te droog is.
Gedaan5 Breng het dan op smaak met peper en zout. Klapstuk in repen snijden. Bij de hutspot voegen.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Hutspot van oma
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling