1 We beginnen met het klapstuk. Verhit 1 eetlepel boter in een kookpan en bak hierin het klapstuk aan beide zijden even aan.
Gedaan2 Maak de bouillon in een pan, jeneverbessen en kruidnagels erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het klapstuk zo
tegen de kook aan zachtjes 2 uur sudderen.
Gedaan3 Maak ondertussen de wortels schoon en snij deze in blokjes. Pel de uien en snij deze in ringen.
Gedaan4 Na 2 uur sudderen het vlees uit de pan halen en schenk de bouillon door een zeef.
Gedaan5 Doe de bouillon terug in de pan, voeg de wortel en ui toe en breng aan de kook. Leg het vlees op de groenten. Laat het 10 minuten koken.
Gedaan6 Doe de aardappelen erbij in de pan en laat het nog eens 15 minuten koken.
Gedaan7 Haal het vlees weer uit de pan en houd dit warm onder een stuk aluminiumfolie. Giet de aardappelen en groenten af, vang de bouillon op.
Gedaan8 Maak de stamppot door de aardappelen en groenten fijn te stampen. Voeg de rest van de boter toe en maak de stamppot smeuïg met een beetje bouillon. Snij het vlees in 4 stukken.
Gedaan9 Serveer de stamppot met klapstuk, grove mosterd en de opgevangen bouillon in een apart kommetje.
Kooktips
Het maken van de Klapstuk vergt het meeste tijd. Dit kun je natuurlijk ook prima een dag van tevoren doen.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Hutspot met klapstuk
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling