1 de sukade naar eigen smaak kruiden. Mag ook alleen met peper en zout.
Gedaan2 de pan verhitten, dan boter laten smelten tot deze schuimt dan vlees erin
Gedaan3 even aan beide kanten bruin aanbraden
Gedaan4 vlees even uit de pan halen
Gedaan5 gebruik het bakvet nu om het mengsel van de groente incl. de knoflook 3 min. aan te braden
Gedaan6 leg het vlees daarna terug in de pan op een bedje van groente
Gedaan7 Dek het vlees af met de plakken spek
Gedaan8 Nu de koekkruiden over dit spek strooien en de pan afsluiten
De pan kan nu in de oven
Gedaan9 1 uur op 160 graden daarna nog 1 uur op 120 graden.Na een half uur even de deksel van de pan en de sinaasappelsap toevoegen. Het spek van het vlees halen en het vlees draaien vervolgens vlees weer afdekken met spek. Dit draaien van het vlees ieder half uur tot het einde herhalen.
Gedaan10 Gebruikt u een kerntemperatuurmeter, dan is de sukade klaar met een kerntemperatuur van 62 graden. Vlees in aluminiumfolie nog 10 min. laten rusten.
Kooktips
Dit majestueuze gerecht zit boordevol smaaksensatie. Een wijn moet erbij die dat kan hebben, mooie volle smaak.
U kunt hier denken aan een Sueterie select of Sueterie rood 2019.
Serveren
Serveer de sukade op een plank of schaal en snijdt hem aan tafel in plakken.
Serveer er de gesmoorde groeten, rode kool, lekker gekookt aardappeltje of puree, de jus en frisse cranberry compote bij.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Hertensukade
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling