Dit recept is 259x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.7
Recepten > Wild > Hertenbiefstuk met paddenstoelen
Hertenbiefstuk met paddenstoelen
Bereidingswijze
1 Laat de hertenbiefstukken op kamertemperatuur komen. Bestrooi ze met zout en peper.
Gedaan2 Verhit boter en olie in een koekenpan. Bak de biefstukken aan beide zijden bruin (ongeveer 2–3 minuten per kant voor medium-rare). Haal ze uit de pan, wikkel ze losjes in aluminiumfolie en laat rusten.
Gedaan3 Bak in dezelfde pan de sjalot en knoflook glazig. Voeg de paddenstoelen toe en bak tot ze goudbruin zijn.
Gedaan4 Blus af met de rode wijn en laat iets inkoken. Voeg de wildfond, mosterd en eventueel een scheutje wijnazijn toe. Laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen.
Gedaan5 Bind de saus eventueel met het maïzenapapje tot de gewenste dikte. Breng op smaak met zout, peper en tijm.
Serveren
Aardappelpuree met knolselderij, geroosterde wortelen of spruitjes, en een glas stevige rode wijn (zoals een Merlot of Côtes du Rhône).
Wist u dit?
Voedingsinzicht:
Hertenvlees is eiwitrijk en mager, waardoor dit gerecht – ondanks de romige wijnsaus – een lichte, voedzame hoofdmaaltijd blijft. De paddenstoelen leveren extra vezels en umami, terwijl de wijnsaus die typische herfstachtige diepte toevoegt.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Hertenbiefstuk met paddenstoelen
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling