1 Halveer de aubergines. Schep het vruchtvlees er uit met een lepel, maar zorg dat u een randje van ongeveer 4 mm overhoudt.
Gedaan2 Hak het vruchtvlees fijn. Leg de uitgeholde aubergines in een ingevette ovenschaal.
Gedaan3 Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
Gedaan4 Voeg het gehakt toe en bak dit mee. Liever vegetarisch? Vervang het gehakt dan voor oats.
Gedaan5 Voeg de tomatenpuree, de komijn en de oregano toe en bak dit mee.
Gedaan6 Voeg de blokjes aubergine toe en bak deze rondom aan.
Gedaan7 Voeg een half blik van de gepelde tomaten toe en roer de saus even om. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Gedaan8 Vul de aubergines met het gehaktmengsel en verkruimel de feta eroverheen.
Gedaan9 Plaats de schaal voor ongeveer 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Indien de bovenkant te donker wordt, kan u deze afdekken met aluminiumfolie.
Garneer met peterselie en serveer eventueel met tzatziki.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Gevulde aubergine met feta
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling