Eerst alvast de oven voorverwarmen op 180 graden Celsius (hetelucht).
1 Halveer de aubergines.
Gedaan2 Schep het vruchtvlees er uit met een lepel, maar zorg dat u een randje van ongeveer 4 mm overhoudt.
Gedaan3 Hak het vruchtvlees fijn. Leg de uitgeholde aubergines in een ingevette ovenschaal.
Gedaan4 Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
Gedaan5 Voeg het gehakt toe en bak dit mee.
Gedaan6 Voeg de tomatenpuree, de komijn en de oregano toe en bak dit mee.
Gedaan7 Voeg de blokjes aubergine toe en bak deze rondom aan.
Gedaan8 Voeg een half blik van de Mutti Pomodorini toe en roer de saus even om. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Gedaan9 Vul de aubergines met het gehaktmengsel en verkruimel de feta eroverheen.
Plaats de schaal voor ongeveer 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Indien de bovenkant te donker wordt, kan je deze afdekken met aluminiumfolie.
Garneer met peterselie serveer eventueel met tzatziki.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Gevulde aubergine
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling