Gepocheerd ei
1 Breng een pan water aan de kook. Voeg een flinke scheut witte azijn toe en wat zout. Zet het vuur niet te hoog, het water moet net tegen de kook aan zitten.
Gedaan2 Zet ook alvast een kom met heet water klaar, hier bewaar je de gepocheerde eieren in.
Gedaan3 Neem een klein zeefje en breek een eitje hierin. Op deze manier verdwijnt het overtollige vocht en krijg je een heel mooi gepocheerd ei.
Gedaan4 Giet het eitje in het water (je hoeft het niet te roeren) en pocheer het in 3 minuten gaar.
Gedaan5 Haal het eitje uit het water en doe het in de kom met heet water. Op deze manier blijven de eieren warm. Ga zo door totdat alle eieren gepocheerd zijn.
Hollandaisesaus
1 Klop eidooiers met azijn en wijn au bain-marie luchtig.
Gedaan2 Voeg langzaam de gesmolten boter toe aan de luchtig geklopte eidooiers.
Gedaan3 Zout en peper naar smaak toevoegen.
Opmaak van het bord
1 Grill hamplakjes. Stoom of bak de spinazie heel kort .
Gedaan2 Leg op elk bord de toast met daarop de ham en de spinazie.
Gedaan3 Pak de eieren voorzichtig en leg ze op de spinazie.
Gedaan4 Overgiet de eieren met de warme Hollandaise saus en garneer met een takje kervel of peterselie.
Wist u dit?
Iedereen op deze manier een gepocheerd eitje kan maken.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Gepocheerd ei met Hollandaise Saus
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling