1 Begin met het afsnijden van de kapjes van de tomaten en bolcourgettes, wel bewaren.
Gedaan2 Schep voorzichtig het vruchtvlees eruit; de randen moeten circa een ½ centimeter dik blijven.
Gedaan3 Hak het vruchtvlees grof en zet opzij.
Gedaan4 Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de uien met een beetje zout. Voeg dan de twee soorten gehakt toe en bak het vlees al omscheppend op hoog vuur bruin en rul. Voeg tot slot het vruchtvlees van de groenten toe en meng alles goed.
Gedaan5 Zet het vuur laag, blus het geheel af met de witte wijn en roer de aanbaksels los met een houten spatel. Voeg de oregano toe en laat onder regelmatig roeren nog circa 20 minuten sudderen. Proef en breng naar wens op smaak.
Gedaan6 Verwarm de oven voor tot 180 °C hete lucht of 200 °C elektrisch.
Gedaan7 Verdeel de aardappelblokjes over de bodem van een ovenschaal en breng op smaak met de groentebouillon, olijfolie en wat zout en peper.
Gedaan8 Vul de tomaten en courgettes royaal met de vulling, druk alles goed aan en dek af met de kapjes. Zet ze in de schaal boven op de aardappelblokjes.
Gedaan9 Bak alles 30-40 minuten in de oven; houd de aardappelblokjes goed in de gaten en schep regelmatig even om.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Gemista
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling