1 Verwijder de korstjes en snijd het brood in grove stukken en leg die in een schaal
Gedaan2 Klop het rauwe ei los met 1 el water, schenk dit over het brood en laat het even weken.
Gedaan3 Snijd de paprika en de bosuitjes fijn en vermeng deze samen met de peterselie en het gehakt.
Gedaan4 Knijp het overtollige vocht uit het brood en vermeng dit ook met het gehakt.
Gedaan5 Breng het gehakt op smaak met peper en zout.
Gedaan6 Leg twee plakjes bladerdeeg tegen elkaar in vier rijen onder elkaar en zorg dat de randjes elkaar net overlappen, rol er even
met een deegroller over zodat de plakjes aan elkaar blijven plakken en u een grote langwerpige lap bladerdeeg krijgt.
Gedaan7 Vet het cakeblik in en bedek de bodem van het blik met het midden van de bladerdeeglap, bekleed zo het hele blik en laat het
restant over de rand hangen.
Wilt u er een krans van maken snij dat uit het bladerdeeg stroken die opgevuld met gehakt weer een slang kunnen vormen die tot een krans gelegd kan worden
Gedaan8 Leg de helft van het gehakt op het bladerdeeg en leg de gekookte eieren erop.
Gedaan9 Vorm de rest van het gehakt om de eieren en bedek het gehakt nu met het overtollige bladerdeeg.
Gedaan10 Nu het brood 45 minuten bakken in een oven met een temperatuur van 180 graden.
Laat het gehakt brood afkoelen en snij er plakjes van.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Gehaktbrood met ei
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling