Gedaan2 Strooi de gehakt kruiden erover en het eitje
Gedaan3 Goed mengen, zodat kruiden goed verdeeld zijn
Gedaan4 Splits het gehakt in het aantal ballen dat u wilt maken
Gedaan5 Draai de ballen en maak ze mooi van vorm
Gedaan6 Pan verwarmen en daarna het bakmiddel heet laten worden
Gedaan7 De ballen rondom bruin aanbraden
Gedaan8 Een half kopje lauw water toevoegen en het vuur laag zetten
Gedaan9 Gehaktballen nu 15-20 min. sudderen.
Gedaan10 Ballen uit de pan halen, even de vleesrestjes losroeren en iets water toevoegen, beetje peper en zout en uw jus is ook klaar.
Kooktips
Snipper er een uitje of klein gesneden paprika door voor een verrassende twist.
Wist u dit?
Waarom doe je een ei in het gehakt?
Het gebruik van een ei in de bereiding van gehaktballen dient voornamelijk om de vastigheid van het mengsel te verbeteren. Indien het vleesmengsel voldoende vet bevat (bv. door een hoger vetpercentage b.v. varkensgehakt) kunt u ook smakelijke gehaktballen rollen en bakken zonder ei
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Gehaktballen van oma
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling