SELECT id from recepten where naam = 'Gehakt muffins' Gehakt muffins || SEKK Recepten
Gehakt muffins
Bereiden in: muffin bakjes - oven
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • Wat heb je nodig (voor ca. 8–10 muffins):
  • 500 g rundergehakt (of half-om-half)
  • 1 kleine ui, fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel ketchup of tomatenpuree
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel tijm
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: beetje geraspte kaas of spekjes als topping
  • Boter of olie om in te vetten
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 52x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.6
Recepten > Rund > Gehakt muffins

Gehakt muffins

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht).
2 Meng in een grote kom het gehakt met de ui, knoflook, ei, paneermeel, mosterd, ketchup en kruiden. Kneed goed door.
3 Vet een muffinvorm in of gebruik papieren vormpjes.
4 Verdeel het gehaktmengsel over de muffinvormpjes en druk stevig aan.
5 Top eventueel af met een beetje kaas of een stukje spek.

6 Bak 25-30 minuten in de oven, tot ze gaar en mooi bruin zijn.

7 Laat iets afkoelen en haal voorzichtig uit de vorm.

Serveren

met een dotje mosterd, barbecuesaus of een frisse yoghurtdip. Ook lekker op een zacht broodje met sla en augurk!

Wist u dit?

Handzaam & leuk: Mini gehaktbroodjes in muffinvorm, verrassend én handig.
Perfect voor onderweg: Geen bestek nodig, dus ideaal voor op pad.
Lekker warm én koud: Maak ze van tevoren en bewaar in de koelkast of vriezer.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.