1 Kook de fettuccine beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, laat goed uitlekken, vermeng met 1 el. olijfolie en houd met een deksel op de pan warm.
Gedaan2 Snijd het spek in dobbelsteentjes. Pel het knoflookteentje en pers het uit. Halveer de chilipepers in de lengte, verwijder de zaadjes, was en snijd fijn.
Gedaan3 Verhit de rest van de olie in een pan of wok. Bak het spek ca. 3 min. uit. Voeg de limoenschil, knoflook en chilipepers toe en verwarm kort mee. Roer vervolgens de kappertjes door het mengsel.
Gedaan4 Snijd de feta in kleine blokjes en de rucola in reepjes. Meng de fettuccine door het spekmengsel en verwarm kort mee. Schep er dan de feta en de rucola losjes door. Bestrooi met basilicum en serveer.
Kooktips
Feta is op de markt en in de meeste supermarkten goed te verkrijgen. U kunt de kappertjes naar keuze door olijven vervangen.
Serveren
Serveer als voorgerecht een tomatensalade met bieslook-vinaigrette en als dessert verse vijgen of vanille-ijs.
Wist u dit?
Rucola smaakt het beste als het nog jong en zacht is. Rucola is niet geschikt om te drogen of in te vriezen. Het stimuleert de spijsvertering en is vocht afdrijvend.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Fettucine met feta
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling