De Eisbein in een de verpakking in een pan met heet water (80 graden) 1 uur verwarmen
Zuurkool in een pan verwarmen
Puree maken:
1 Schil de knolselderij en snijd hem in stukjes van ongeveer 2,5 centimeter.
Gedaan2 Schil ook de aardappels en snijd ze in grote stukken.
Gedaan3 Breng de groentes samen aan de kook in een ruime pan gezouten water.
Gedaan4 Kook ze in twintig minuten gaar.
Gedaan5 Giet ze af en stamp ze tot een puree.
Gedaan6 Voeg de boter, de melk, zout en versgemalen zwarte peper toe en roer alles goed door.
Gedaan7 Voeg eventueel nog wat versgeraspte nootmuskaat toe.
Kooktips
Tip: Houd een plak knolselderij achter, samen met een winterpeen, een stuk prei en wat verse peterselie. Samen vormen ze een prima basis voor een boerengroentesoep.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Eisbein met zuurkool
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling