1 Snijd het zwoerd of de vetkant van het buikspek kruislings in. Snijd ook de vleeskant kruislings iets in, hierdoor kunnen de smaakstoffen goed in het vlees trekken.
Gedaan2 Wrijf het spek aan beide kanten royaal in met zeezout en peper. Leg de helft van de tijm, rozemarijn en laurierblaadjes op de vetkant en de andere helft op de vleeskant. Dek af en laat het buikspek een nacht in de koelkast marineren.
Volgende dag
Gedaan3 Verwarm de oven voor op 100 graden maximaal. Plaats de buikspek met de vetrand naar boven in de oven in een braadslee en giet de kippen bouillon erbij.
Gedaan4 Plaats het geheel in het midden van de oven en laat het staan tot een kerntemperatuur van 77 graden, ongeveer 3 uur later.
Gedaan5 Eenmaal gegaard de oven nog even verhogen naar 230 graden om in ongeveer 20 minuten tijd een lekker krokant korstje te maken.
Kooktips
Lekker bij de stamppot, op de boterham maar zeker ook een aanrader voor de borrelplank!
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Buikspek langzaam gegaard
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling