1 Voorbereiden van het vlees: Zorg dat het vlees ijs- en ijskoud is (leg het eventueel 30 min. in de vriezer). Dit maakt het makkelijker om dun te snijden. Snijd het vlees met een scherp mes in flinterdunne plakjes. Leg de plakjes tussen twee lagen bakpapier en druk ze plat met een deegroller voor een mooie, gelijkmatige dikte.
Gedaan2 Opmaak: Verdeel de plakjes vlees mooi over koude borden. Strooi de rucola over het vlees en voeg de Parmezaanse kaas toe.
Gedaan3 Afwerking: Besprenkel het gerecht met (olijfolie en een beetje balsamicoazijn) crema balsamico.
Gedaan4 Strooi de geroosterde pijnboompitten eroverheen en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Kooktips
Voor een extra luxe touch kunt u een paar druppels truffelolie of enkele kappertjes toevoegen.
Serveren
Serveer de carpaccio met knapperig stokbrood of krokante grissini. Combineer met een glas droge witte wijn of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Carpaccio rund
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling