1 Laat de sperziebonen uitlekken. Pel de ui en snijd in ringen. Maak de paprika schoon, snijd in repen. Verhit de olie in een pan of wok. Braad de worsten ca. 10 min. tot ze bruin zijn. Neem ze uit de pan en zet ze apart.
Gedaan2 Bak de ui en paprika ca. 4 min. in het braadvet. Voeg mosterdpoeder, zout, peper, appelcider, tomatenpuree, sperziebonen, tomaten en de bonen met de chilisaus toe. Roer het mengsel goed door en breng het langzaam aan de kook.
Gedaan3 Voeg de worsten weer toe en laat het geheel op een laag vuur zonder deksel ca. 15 min. zachtjes doorkoken. Breng op smaak en bestrooi met fijngehakte peterselie. Serveer het gerecht zo heet mogelijk.
Kooktips
U kunt blikken bonen in chilisaus in de meeste goed gesorteerde supermarkten vinden.
Variatie
De appelcider kunt u goed vervangen door bier of een gelijke hoeveelheid runder- of groentebouillon.
Serveren
Serveer hierbij als dessert wat licht gezoete kwark met vruchten of vanille-yoghurt met schijfjes sinaasappel.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Bruine bonen met worst
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling