1 Snijd de tomaten kruislings in en dompel ze ca. 1 min. in kokend water. Laat ze schrikken in koud water en trek de velletjes eraf. Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees klein. Pel het knoflookteentje en hak het fijn.
Gedaan2 Verhit de olie in een ruime pan of wok op een hoog vuur. Braad de runersteaks daarin 1 min. snel aan. Zet het vuur wat lager en bak – naar keuze -elke kant in 2-3 min. verder bruin. Breng de steaks op smaak met zout en peper. Neem de steaks uit de pan of wok en houd ze warm.
Gedaan3 Doe de tomaten, knoflook, tapenade en de Provencaalse kruiden in de pan of wok. Roerbak ze een paar minuten op een hoog vuur. Giet de witte wijn erbij en laat nog 5 min. inkoken.
Gedaan4 Op een hoog vuur. Giet de witte wijn erbij en laat nog 5 min. inkoken.
Kooktips
U kunt de tapenade ook heel eenvoudig zelf maken. Neem 200 gram zwarte olijven (ontpit), 1 knoflookteentje, 1 el. kappertjes en 2 klein gesneden ansjovisfilets. Meng goed dooreen en breng op smaak met een mengsel van 1 1/2 el. citroensap, 2 el. olijfolie en (naar keuze) wat vers gemalen zwarte peper.
Wist u dit?
Knoflook, met het kenmerkende sterke aroma, is ook vanuit medisch oogpunt zeer waardevol. Knoflook werkt antibacterieel, vocht afdrijvend en is bloedzuiverend.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Steaks met Tagliatelle
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling