Dit recept is 2125x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.4
Recepten > Rund > Bruine Bonensoep uit grootmoederstijd
Bruine Bonensoep uit grootmoederstijd
Bereidingswijze
Begin met deze soep minimaal een dag van tevoren. Zet ’s avonds de bonen te week in een pan met ruim water. Laat de hele nacht staan. Spoel de bonen de volgende ochtend en breng ze met ruim water weer aan de kook. Laat de bonen zachtjes gaar koken.
Maak ook alvast de bouillon
Neem een grote pan en leg het vlees en de ui in koud water.
Laat de bouillon gedurende 12 uur trekken
1 Als de bonen geweld zijn, giet ze dan in een grote soeppan en vul het vocht aan tot 2 liter met bouillon.
Gedaan2 Voeg daarna de groentes en aardappel toe, samen met het spek en het laurierblaadje.
Gedaan3 Laat de soep nu nog een uur pruttelen, tegen de kook aan.
Gedaan4 Voeg een kwartier voor het eind van de kooktijd de rookworst en het vlees gebruikt voor de bouillon toe.
Gedaan5 Voeg nog wat water of bouillon toe als de soep te dik lijkt.
Gedaan6 Haal het vlees, de worst en het laurierblad uit de soep.
Gedaan7 Pureer de soep gedeeltelijk glad met de staafmixer (zeker niet helemaal glad pureren!).
Gedaan8 Doe het vlees er weer bij.
Breng op het laatst op smaak met zout en peper.
Wat fijngehakte peterselie maakt de bruinebonensoep helemaal af!
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Bruine Bonensoep uit grootmoederstijd
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling