SELECT id from recepten where naam = 'Broodje Bakleverworst' Broodje Bakleverworst || SEKK Recepten
Broodje Bakleverworst
Bereiden in: koekenpan
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 20 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 4 Italiaanse bollen of hamburgerbroodjes
  • 4 eetlepels mayonaise
  • sla
  • 8 plakjes gebakken ontbijtspek
  • 8 plakjes Twentsche bakleverworst
Mail mij het boodschappenlijstje
Stel hier zelf
uw pakket samen

Gebruikte producten:

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 18x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.6
Recepten > Varken > Broodje Bakleverworst

Broodje Bakleverworst

Bereiding

Maak een aantal uur (of dag van tevoren) de appel-tomaten chutney & ingelegde rode uien.
Beide recepten ook te vinden op de site.
Verwarm de oven voor op 175 graden.

1 Snij met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte 4 plakken van de komkommer
2 Snijd 8 plakjes bakleverworst van ongeveer 1-1,5 cm.
3 Eerst de plakjes bacon lekker aanbakken. Haal ze even uit de pan.
4 Bak de bakleverworst aan beide kanten lekker knapperig en gaar.
5 Verdeel over vier van de plakken bakleverworst een plakje cheddar kaas. Deze smelt hier dan mooi overheen.
6 Verdeel 1 lepel mayonaise op een broodje, beleg elk broodje vervolgens met sla, 2 plakjes bacon, 2 plakken bakleverworst (waarvan 1 met cheddar), een flinke eetlepel huisgemaakte chutney, opgerolde komkommerlint en ingelegde rode uienringen.
7 Steek een stoer mes door het broodkapje en steek deze schuin door het broodje. Zo blijf je alle ingrediënten mooi zien.

Serveren

Huisgemaakte appel-tomaten chutney, 4 komkommerlinten (met de kaasschaaf gemaakt), Ingelegde rode ui

Evt. wat (bananen)chips (bak lange slierten bakbanaan in olie en laten uitlekken) om naast de burger te serveren.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.