1 Verwijder eventuele loshangende delen en hele grote stukken vet.
Gedaan2 Schep alle kruiden en specerijen door elkaar en wrijf hier het vlees helemaal mee in.
Gedaan3 Leg het vlees een nachtje in de koelkast zodat de smaken van de rub (het kruidenmengsel) goed kunnen intrekken.
Gedaan4 Bereid de barbecue de volgende dag voor op indirect grillen. Leg (geweekt!) rookhout tussen de kolen en houd de barbecue op een temperatuur van 100-105℃.
Gedaan5 Leg het vlees indirect op het grillrooster en grill het tot een kerntemperatuur van 72℃
Gedaan6 Pak het vlees dan in met aluminiumfolie en leg het indirect terug op de barbecue. Gaar het vlees tot een temperatuur van 88-92℃.
Gedaan7 Haal het vlees van de barbecue en laat het ingepakt 45-60 minuten op kamertemperatuur rusten.
Gedaan8 Snijd het vlees tegen de draad in plakken.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Brisket voor BBQ
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling