Biefstuk in folie
Bereiding
Voorbereiden:
Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen (15-20 minuten).
Leg twee ruime stukken aluminiumfolie klaar.
Groenten marineren:
Meng de paprika, courgette (en evt. ui) met olijfolie, zout, peper en de helft van de tijm en rozemarijn.
Vlees en groenten inpakken:
Leg in het midden van elk stuk folie wat van de groenten.
Leg daarbovenop de biefstuk en leg de rest van de kruiden er bovenop.
Vouw het folie dicht tot een pakketje, maar laat wat ruimte zodat stoom kan circuleren.
Garen:
BBQ: Leg de pakketjes ca. 10–12 minuten op een niet te heet gedeelte van de BBQ (indirect vuur).
Oven: 15 minuten op 200°C (boven/onder warmte).
Let op: wilt u uw biefstuk medium, houd dan de kortere tijd aan en laat daarna nog even rusten.
Kooktips
Tip:
Voor extra smaak kun je een klein klontje kruidenboter toevoegen aan elk pakketje vóór het sluiten.
Serveren
Open de folie voorzichtig (hete stoom!) en serveer direct met wat knapperig brood of gebakken aardappeltjes.