Chili con carne met chocola
Bereiden in: koekenpan
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 25 minuten

Ingrediënten ()

  • 400 g rundergehakt (liefst VanOnzeBoer)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 blikje maïs (150 g), uitgelekt
  • 1 blik kidneybonen (400 g), afgespoeld
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl chilipoeder (of naar smaak)
  • 2 blokjes pure chocolade (70% cacao of hoger!)
  • 1 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Eventueel een snufje kaneel voor extra warmte
Mail mij het boodschappenlijste

Stel hier zelf
uw pakket samen

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 47x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.2
Recepten > Rund > Chili con carne met chocola

Chili con carne met chocola

Bereiding

1 Fruit de ui en knoflook in olijfolie in een ruime pan tot glazig.
2 Voeg het gehakt toe en bak rul en goudbruin.
3 Voeg de paprika toe en bak 3 minuten mee.
4 Roer de tomatenpuree, kruiden, zout en peper erdoor. Laat even meebakken.
5 Voeg dan de tomatenblokjes, kidneybonen en maïs toe.
6 Breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur lager en laat 20–25 minuten sudderen.
7 Roer vlak voor het serveren de pure chocolade door de saus tot deze is gesmolten – dit geeft een heerlijke diepe, warme smaak.

Serveren

Optioneel voor erbij:

Rijst, tortillachips of een stuk knapperig brood
Crème fraîche of zure room
Verse koriander
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.