Lasagne 1 pangerecht
Bereiden in: koekenpan
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten

Ingrediënten ()

  • 300 g rundergehakt (of half-om-half)
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 2 el tomatenpuree
  • 250 ml passata (tomatensaus)
  • 8 lasagnebladen, in stukjes gebroken
  • 150 ml water
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • Zout & peper naar smaak
  • 150 g geraspte mozzarella
  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Scheutje olijfolie
  • Verse basilicum (optioneel, ter garnering)
Mail mij het boodschappenlijste

Stel hier zelf
uw pakket samen

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 194x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.4
Recepten > Rund > Lasagne 1 pangerecht

Lasagne 1 pangerecht

Bereiding

1 Bak het gehakt in een grote koekenpan of hapjespan met een beetje olijfolie. Voeg de ui en knoflook toe en fruit zachtjes mee tot ze glazig zijn.
2 Roer de tomatenpuree erdoor en bak even kort aan.
3 Voeg de tomatenblokjes, passata, water en kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper.
4 Breek de lasagnebladen in stukjes en duw ze in de saus zodat ze onderstaan.
5 Laat alles 15–20 minuten zachtjes sudderen met het deksel op de pan. Roer af en toe zodat niets blijft plakken.
6 Als de pasta gaar is en de saus lekker dik, strooi je de mozzarella en Parmezaanse kaas erover.
7 Dek af (of gebruik deksel of aluminiumfolie) en laat nog 5 minuten staan tot de kaas gesmolten is.
8 Garneer eventueel met verse basilicum.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.