Biefstuk in folie
Bereiden in: oven/bbq
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 20 minuten

Ingrediënten ()

  • 2 kogelbiefstukken (ca. 150–180 g per stuk)
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1/2 courgette, in plakjes
  • 1 kleine rode ui, in ringen (optioneel)
  • 2 takjes tijm (vers)
  • 2 takjes rozemarijn (vers)
  • 1 el olijfolie
  • Zeezout en versgemalen peper
  • Aluminiumfolie
Mail mij het boodschappenlijste

Stel hier zelf
uw pakket samen

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 143x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.7
Recepten > Rund > Biefstuk in folie

Biefstuk in folie

Bereiding

Voorbereiden:
Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen (15-20 minuten).
Leg twee ruime stukken aluminiumfolie klaar.

Groenten marineren:

Meng de paprika, courgette (en evt. ui) met olijfolie, zout, peper en de helft van de tijm en rozemarijn.
Vlees en groenten inpakken:
Leg in het midden van elk stuk folie wat van de groenten.
Leg daarbovenop de biefstuk en leg de rest van de kruiden er bovenop.
Vouw het folie dicht tot een pakketje, maar laat wat ruimte zodat stoom kan circuleren.

Garen:

BBQ: Leg de pakketjes ca. 10–12 minuten op een niet te heet gedeelte van de BBQ (indirect vuur).
Oven: 15 minuten op 200°C (boven/onder warmte).
Let op: wilt u uw biefstuk medium, houd dan de kortere tijd aan en laat daarna nog even rusten.

Kooktips

Tip:
Voor extra smaak kun je een klein klontje kruidenboter toevoegen aan elk pakketje vóór het sluiten.

Serveren

Open de folie voorzichtig (hete stoom!) en serveer direct met wat knapperig brood of gebakken aardappeltjes.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.