1 Pasta koken: Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, bewaar een kopje kookvocht.
2 Gehakt bakken: Verhit wat olijfolie in een grote pan. Bak het gehakt rul en goudbruin. Voeg wat zout en peper toe. Haal uit de pan en zet apart.
3 Groenten fruiten: In dezelfde pan: fruit de rode ui en knoflook een paar minuten.
4 Tomaatjes en courgette in een andere pan: bak de kerstomaatjes en courgette 2–3 minuten , tot ze iets zachter worden.
5 Alles samenvoegen:
Verdeel de saus door de Penne en vul hiermee een ovenschaal, hierover de plakjes courgette en de doormidden gesneden tomaatjes. Verdeel de geraspte kaas eroverheen.
6 15 minuten in een warme oven zodat de kaas er lekker overheen smelt
7 Afmaken: Voeg de fijngehakte munt en een kneepje citroensap toe. Breng op smaak met extra peper en zout. Serveer warm met eventueel wat extra geraspte Parmezaan.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Zomerse pasta
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.