1 Schil de aardappelen en snijd de aardappelen in stukjes. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar met een groente bouillonblokje.
Gedaan2 Snipper de ui. Fruit de ui samen met de kerriepoeder gedurende 2 minuten.
Gedaan3 Voeg de zuurkool hieraan toe en smoor met de deksel op de pan in 10 minuten beetgaar.
Gedaan4 Bak de spekjes lekker krokant en zet opzij.
Gedaan5 Giet de aardappelen af. Schenk de melk erbij en stamp tot een mooie gladde puree.
Gedaan6 Schep deze met de uitgebakken spekjes door de puree.
Gedaan7 Voeg een flinke scheut ketjap manis door de puree, even goed roeren en voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
Maakt u er een ovenschotel van; dan nu de puree onderin, daarop de zuurkool en op de top nog een dun laagje puree met daarop een beetje paneermeel voor een lekker korstje.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor stamppot zuurkool met kerrie
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling