1 Snijd het vlees in blokjes. Meng olie, honing, sojasaus en 1 el sesamzaadjes dooreen. Pel de knoflook, pers uit boven de marinade. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snijd in dunnen ringetjes. Meng deze door de marinade.
Gedaan2 Voeg het vlees aan de marinade toe. Laat 30 min. intrekken. Keer het af en toe om. Neem het uit de marinade en laat uitlekken. Zet de marinade apart.
Gedaan3 Maak de paprika's schoon en snijd ze net als het vlees in stukken van gelijke grootte. Steek de blokjes vlees en de paprika om en om aan de spiesjes.
Gedaan4 Rooster de rest van de sesamzaadjes in een anti-aanbakpan zonder vet en zet apart. Braad de spiesjes in de pan aan elke kant c. 6 min. en bedruppel ze regelmatig met de marinade. Bestrooi met sesam en serveer.
Kooktips
Let er goed op als u chilipepers schoonmaakt dat u niet in uw ogen wrijft. Gebruik bij voorkeur handschoenen voor het schoonmaken.
Serveren
Serveer de spiesjes op een bedje van basmatirijst die u kort voor het serveren op smaak brengt met wat marinade.
Wist u dit?
Het marineren van vlees stamt uit de tijd dat het nodig was vlees langer houdbaar te maken. Het wordt van marineren zachter en krijgt er een heerlijke smaak van.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Varkensspiesjes met sesam
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling