1 Begin met het voorverwarmen van de oven op 190 graden.
Gedaan2 Gebruik een keukenmachine (wel zo makkelijk) voor het maken van een mengsel van de noten, de knoflook, de mosterd en de tijm.
Gedaan3 Neem een plat bord of een stuk folie en zet/leg dit op het aanrecht en stort het notenmengsel hierop uit.
Gedaan4 Rol de varkenshaas hier doorheen en druk de nootjes goed aan op het vlees. Zorg dat de hele haas mooi bedekt is.
Gedaan5 Neem, een braadslede of bakplaat met daarin/op bakpapier. Leg de varkenshaas hierop. schuif in de oven en laat het in 30 tot 35 min. goed gaar worden. Gebruikt u een kerntemperatuurmeter dan tot 62 graden garen. Dan is de varkenshaas mooi rosé.
Wanneer het vlees in de oven ligt kunt u mooi de saus maken.
De mosterdsaus
1 Eerst de boter laten smelten.
Gedaan2 Hierin de sjalot en knoflook fruiten tot ze beetje zacht zijn.
Gedaan3 Voeg de wijn toe en laat drie minuten zachtjes inkoken.
Gedaan4 Daarna de kippenbouillon, de twee soorten mosterd en de verse kruiden toevoegen. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
Gedaan5 Voorzichtig de room bijschenken en het geheel onder af en toe omscheppen in laten koken tot er een mooie iets dikke saus ontstaat. Dit zal ongeveer een minuut of 8 duren.
Serveren
Leg de varkenshaas op een schaal met de sau erin een kannetje naast. Of wanneer u ieder bord opmaakt...eerste een schepje saus en daarna de haas erop leggen.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Varkenshaas met pistachenootjes
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling