SELECT id from recepten where naam = 'Stoofpot Italiaanse kip cacciatore' Stoofpot Italiaanse kip cacciatore || SEKK Recepten
Stoofpot Italiaanse kip cacciatore
Bereiden in: braadpan
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 45 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 4 kippendijen of kipfilet
  • 4 kippenpoten of drumsticks kippenvleugels
  • bloem
  • boter
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 fijn gehakte teentjes knoflook
  • scheut bakolijfolie
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes snijden
  • 1 gele paprika, in dunne reepjes snijden
  • (250 gr kastanjechampignons, in kwarten)
  • 2 el tomatenpuree
  • 100 ml droge witte wijn of een scheut rode wijnazijn
  • 2 blikken gepelde tomaten of fles passata
  • 100 gr kappertjes
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes oregano, blaadjes snipperen
  • 1/2 thl. zout
  • zwarte peper naar smaak
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 8x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.8
Recepten > Kip > Stoofpot Italiaanse kip cacciatore

Stoofpot Italiaanse kip cacciatore

Bereiding

1 Begint u het het kruiden van de kipstukken en bestuif ze daarna rondom met bloem.
2 Verwarm een braadpan, laat het braadmiddel warm worden. De kipstukken nu rondom aanbraden. Hierna even in een schaal leggen.
3 We gebruiken het vet in de pan opnieuw, wellicht een scheutje olie aan toevoegen. Hierin nu de ui, knoflook fruiten. Zout naar smaak toevoegen. hierna de paprika en wanneer u ook champignons gebruikt deze nu toevoegen. Doorbakken tot de champignons wat gaar worden.
4 Nu even het vuur in de gaten houden. U mag nu namelijk de tomaten puree er door roeren. Onder goed roeren even meebakken. Vervolgens blussen met de wijn.
5 De inhoud van de blikken met gepelde tomaten mag er nu bij, net als alle kruiden en eventueel een klein beetje suiker.
6 En ja, nu mag de kip erbij. Nog 45-60 min. sudderen, heel zachtjes en dit heerlijke gerecht is klaar.
7 In de tussentijd kunt u alvast genieten van de geweldige Italiaanse geuren.

8 Wanneer de tijd voorbij is, de kip eruit halen en de saus iets inkoken. U kan de takjes eruitvissen. wellicht nog wat peper en zout naar smaak.

Serveren

Officieel wordt dit met verse tagliatelle + Parmezaanse kaas gegeten. Maar ook niet te versmaden met ciabatta brood en salade. Ook lekker met rijst hoor.
Voor de finishing touch wat fijngehakte tijm en oregano erover strooien.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.