Stoofpot Italiaanse kip cacciatore
Bereiding
1 Begint u het het kruiden van de kipstukken en bestuif ze daarna rondom met bloem.
2 Verwarm een braadpan, laat het braadmiddel warm worden. De kipstukken nu rondom aanbraden. Hierna even in een schaal leggen.
3 We gebruiken het vet in de pan opnieuw, wellicht een scheutje olie aan toevoegen. Hierin nu de ui, knoflook fruiten. Zout naar smaak toevoegen. hierna de paprika en wanneer u ook champignons gebruikt deze nu toevoegen. Doorbakken tot de champignons wat gaar worden.
4 Nu even het vuur in de gaten houden. U mag nu namelijk de tomaten puree er door roeren. Onder goed roeren even meebakken. Vervolgens blussen met de wijn.
5 De inhoud van de blikken met gepelde tomaten mag er nu bij, net als alle kruiden en eventueel een klein beetje suiker.
6 En ja, nu mag de kip erbij. Nog 45-60 min. sudderen, heel zachtjes en dit heerlijke gerecht is klaar.
7 In de tussentijd kunt u alvast genieten van de geweldige Italiaanse geuren.
8 Wanneer de tijd voorbij is, de kip eruit halen en de saus iets inkoken. U kan de takjes eruitvissen. wellicht nog wat peper en zout naar smaak.
Serveren
Officieel wordt dit met verse tagliatelle + Parmezaanse kaas gegeten. Maar ook niet te versmaden met ciabatta brood en salade. Ook lekker met rijst hoor.
Voor de finishing touch wat fijngehakte tijm en oregano erover strooien.