1 Wanneer het spek nog niet gesneden is, snijd het in kleine blokjes en bak je krokant in een hete pan (ik vind) zonder bakmiddel.
Gedaan2 Breng in een grote pan water aan de kook en doe dan de gesneden boerenkool daarin, (bij gebruik van vlug gort dit er nu bij doen) en flink wat zout erop. Kook dit ongeveer 10 minuten.
Gedaan3 Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in stukken. Leg ze op de boerenkool in de pan en breng aan de kook.
Gedaan4 Leg nu de rookworst erop, zet het vuur lager en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan tot de aardappelen gaar zijn.
Gedaan5 Haal de worst uit de pan en leg die op een snijplank.
Check hoeveel vocht er nog in de pan zit, lijkt het teveel giet de boerenkool dan iets af.
Gedaan6 Stamp nu met een pureestamper alles door elkaar. roer daarna de spekjes er door. Breng op smaak met peper (misschien een beetje zout, maar de spekjes zorgen hier natuurlijk ook al voor, dus kijk uit.
Verdeel de stamppot over borden en serveer met de rookworst. mosterd, piccalilly, zilveruitjes en eventueel jus
________________________________________
Kooktips
Gort
Van oudsher werd boerenkool gekookt met gort. Dit maakt de boerenkool lekker smeuïg en minder bitter. Het is handig om vluggort te gebruiken, deze is snel gekookt. Gewone gort moet namelijk uren koken voordat het gaar is.
Wanneer u gort wilt gebruiken, kan u de melk weglaten.
Als de boerenkool gaar is, laat u nog wat vocht in de pan zitten om alles vervolgens door elkaar te stampen.
Wist u dit?
Dat boerenkool, boerenkool heet om dat het de grootste kool op het boerenland is :)
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Stamppot boerenkool
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling