1 Meng de sojasaus, limoen sap, basterdsuiker, gehakte knoflook en tomatenpuree door elkaar.
Gedaan2 Daarna de olie, en kruiden toevoegen
Gedaan3 Roer dit tot een mooi glad geheel
Gedaan4 Nu de spareribs ermee insmeren. Extra lekker worden ze wanneer u dit een nacht laat intrekken.
Wanneer u rauwe spareribs gebruikt
Gedaan5 Oven voor verwarmen op 130 graden
Gedaan6 Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de spareribs er met de holle kant naar beneden op.
Gedaan7 Plaats er een bakje water naast, hierdoor wordt stoom gevormd en wordt het vlees extra mals
De spareribs zijn gaar als u tussen de botjes een cocktailprikker of satéstokje kunt steken en deze er zonder al te veel weerstand in gaat. (90°C als je met een kernthermometer meet. )
Wanneer u gegaarde spareribs gebruikt
Gedaan8 Verhoog de oventemperatuur naar 170 graden. De spareribs afdekken met aluminiumfolie.
Gedaan9 De spareribs nu nog 50 minuten bakken.
Gedaan10 Nu folie verwijderen en spareribs nog eens goed insmeren met marinade
Tot slot nog 25 minuten terug in de oven voor een lekker knapperig korstje.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Spareribs uit de oven
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling