Zet de doperwten op met 1 liter water en het bouillon blokje.
Breng het, onder af en toe roeren, aan de kook.
kook de doperwten in circa 15 minuten gaar.
De erwtensoep:
1 Schil de aardappels, winterwortel en de knolselderij en snijd alles in blokjes.
Gedaan2 Snijd het stuk prei in ringen en was ze.
Gedaan3 Hak het selderijgroen fijn.
Gedaan4 Pureer met de staafmixer de erwten zo fijn mogelijk.
Breng de soep weer aan de kook
1 Voeg de aardappels, groente en het selderijgroen toe en kook de soep nog circa 10 minuten.
Gedaan2 Snijd de worst in plakjes en voeg ze circa de laatste 5 minuten toe aan de soep.
Gedaan3 Breng de soep op smaak met peper.
Roggebrood met kaas:
1 Bestrijk 6 sneetjes roggebrood dun met mosterd en beleg ze dik met geitenkaas.
Gedaan2 Stapel ze per 3 op elkaar en dek af met een vierde sneetje brood.
Gedaan3 Snijd de stapeltjes in vieren.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Snelle erwtensoep
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling