1 Maak eerst de pan goed warm en verhit de olijfolie in een pan.
Gedaan2 Het gehakt op smaak maken met zeezout en verse gemalen peper.
Gedaan3 De wortel raspen of met een keukenmachine fijn maken, net als de ui en de knoflook.
Gedaan4 Meng dit alles door het gehaktmengsel en goed door elkaar kneden.
Gedaan5 Voeg aan dit mengsel ook de Worcestershiresaus, tomatenpuree, tijm en rozemarijn toe.
Gedaan6 Laat dit mengsel nog 3-4 minuten pruttelen terwijl je blijft roeren.
Gedaan7 Nu is het tijd om de wijn toe te voegen en te deze inkoken tot hij vrijwel verdampt is.
Gedaan8 Ook de kippenbouillon toe voegen en zachtjes aan de kook brengen.
Gedaan9 Laat het mengsel goed indikken en voeg nog wat kruiden toe naar smaak.
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook deze gaar en giet ze af. Duw de aardappelen daarna door een fijne zeef met een houten lepel. Maak er puree van. Voeg dew eidooiers, melk en boter toe aan de puree. Roer door tot een mooi glad mengsel en breng het op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden (normale oven) op de bakstand.
Plaats het gehaktmengsel onderin een ovenschaal en schep hier de aardappelpuree bovenop. Dek het geheel af met een dikke laag Parmezaanse kaas. Bak de shepherds pie in 20 minuten mooi goudbruin in de oven.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Shepherds pie
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling