1 Giet de kastanjes in een vergiet af, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken. Giet ook de champignons af en laat ze goed uitlekken.
Gedaan2 Verhit de pan op een matig vuur zonder vet te gebruiken. Braad daarin de saucijsjes ca. 5 min. en keer ze af en toe. Voeg de champignons toe en braad het mengsel nog ca. 10 min. op een middelhoog vuur. Breng op smaak.
Gedaan3 Neem de saucijsjes en champignons uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schaal. Doe de kastanjes in de pan, doe de deksel erop en verwarm nog 5 min. Neem uit de pan en leg de kastanjes bij de saucijsjes.
Gedaan4 Giet heel voorzichtig het overtollig vet uit de pan en roer vervolgens de aanbaksels los met de wijn. Laat deze kort inkoken, giet de saus over de saucijsjes en champignons en garneer met kervel. Serveer direct.
Kooktips
Giet het overtollige vet uit de pan op een aantal lagen keukenpapier. Vouw het vervolgens samen en gooi het zo weg.
Serveren
Serveer bij de worstjes vers, knapperig wit stokbrood en schenk er een goed gekoelde Franse rode landwijn bij.
Wist u dit?
Saucijsjes, waaronder de Franse crépinettes, worden gemaakt van een vulling van gemalen vlees en kruiden, die in een zogenoemd varkensnet worden gewikkeld.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Saucijsjes met kastanjes
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling