1 Bestrooi de schenkels met zout en peper en haal ze door de bloem.
Gedaan2 Smelt de boter in een braadpan. Bak de schenkels in 4 min. aan beide kanten bruin en neem ze uit de pan.
Gedaan3 Bak in het bakvet de tomatenpuree met de specerijenmix 1 min.
Gedaan4 Voeg de zilveruitjes toe. Schenk de bouillon langs de rand in de pan en breng tegen de kook. Laat 2 uur zachtjes stoven.
Gedaan5 Kook de rijst volgens de aanwijzingen gaar.
Origineel bijgerecht: Gegrilde Sla
1 Snijd de sla in kwarten en bestrijk de snijvlakken met de olie.
Gedaan2 Verhit een grillpan. Gril de sla 1-2 min. op het snijvlak.
Gedaan3 Neem intussen de deksel van de pan met de runderschenkels en laat het stoofvocht tot de gewenste dikte inkoken.
Gedaan4 Verdeel de schenkels met het stoofvocht over 4 borden en bestrooi met de peterselie.
Gedaan5 Leg de sla erbij en serveer met de rijst.
Serveren
Sla kan natuurlijk vervangen worden door een frisse salade of gekookte worteltjes bijvoorbeeld.
Wist u dit?
Jonnie Boer verkoopt in zijn Librije’s Winkel alle Original Spices van Euroma. De Zwolsche Stoof was een lokaal initiatief, en als dat dan een succes is, dan kan het zomaar landelijke bekendheid krijgen. Zo ook de Zwolsche Stoof, Jonnie werd geïnspireerd door het hacheerecept van zijn moeder: “Het ruikt echt zoals de keuken bij ons thuis rook als mijn moeder hachee maakte. Een beetje pikant door het piment, bloemig door de rozenblaadjes en bijzonder door het anijszaad.”
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Runderschenkel met zilveruitjes
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling