Voorbereiding: Haal de rosbief minstens 1 uur van tevoren uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 180°C.
1 Kruiden: Meng de olijfolie met knoflook, mosterd, tijm, rozemarijn, zout en peper tot een pasta. Wrijf de rosbief rondom in met dit mengsel.
Gedaan2 Afbakken: Verhit een koekenpan op hoog vuur en schroei de rosbief rondom dicht voor een mooie, goudbruine korst.
Gedaan3 In de oven: Leg de rosbief in een ovenschaal en bak in het midden van de oven. Reken ongeveer 20 minuten per 500 gram voor medium-rare (rosé), of tot een kerntemperatuur van 50-55°C. Gebruik een vleesthermometer voor precisie.
Gedaan4 Rusttijd: Haal de rosbief uit de oven, dek losjes af met aluminiumfolie en laat het vlees 10-15 minuten rusten. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich gelijkmatig verdelen en het vlees nog malser wordt.
Gedaan5 Aansnijden: Snijd de rosbief in dunne plakken met een scherp mes. Serveer direct met gebruik van een rechaud.
Serveren
Voor erbij:
Jus van het braadvocht
Groenten naar keuze, zoals geroosterde wortels, spruitjes of aardappelgratin
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Rosbief klassiek bereid
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling