SELECT id from recepten where naam = 'Risotto met biefstuk' Risotto met biefstuk || SEKK Recepten
Risotto met biefstuk
Bereiden in: grote pan
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 45 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • Voor de risotto:
  • 300 g risottorijst (Arborio)
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 ml witte wijn
  • 900 ml warme kippenbouillon
  • 50 g boter
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Scheutje olijfolie
  • Peper & zout
  • Voor de biefstuk & Gamba
  • 4 mooie biefstukken (diamant haas, kogel- of ossenhaas)
  • 8 grote gamba’s, gepeld
  • 1 teen knoflook
  • Snuf paprikapoeder
  • Peper & zout
  • Boter + olie om te bakken
  • Voor een feestelijke jus:
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 100 ml rode wijn
  • 150 ml runderfond
  • 1 tl mosterd
  • 1 klontje boter
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 273x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.7
Recepten > Rund > Risotto met biefstuk

Risotto met biefstuk

Bereidingswijze

Risotto maken

Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zacht.
Voeg de risottorijst toe en bak kort mee tot de korrels glanzen.
Blus af met witte wijn en roer tot het opgenomen is.
Voeg steeds een soeplepel bouillon toe, blijf roeren en wacht tot het opgenomen is.
Ga door tot de rijst smeuïg en beetgaar is (ca. 18–20 min).
Roer van het vuur af boter en Parmezaan erdoor. Breng op smaak met peper & zout.

Gedaan
2 Biefstuk bakken

Bestrooi de biefstukken met peper en zout.
Verhit olie en een klontje boter in een koekenpan.
Bak de biefstukken 2–3 minuten per kant voor medium-rare.
Laat 5 minuten rusten onder folie.
(Tip: kerntemperatuur 50–52°C voor perfect rosé.)

Gedaan
3 Gamba’s

Meng de gamba’s met knoflook, paprikapoeder, zout en een beetje olie.
Bak ze in een hete pan 1–2 minuten per kant tot ze mooi roze en licht gekaramelliseerd zijn.

Gedaan
4 Jus maken

Fruit de sjalot in het bakvet van de biefstuk.
Blus af met rode wijn en laat tot de helft inkoken.
Voeg runderfond en mosterd toe en laat iets indikken.
Monteer met een klontje boter voor glans en smaak

Serveren

Schep een mooie, romige spiegel risotto op het bord.
Snijd de biefstuk in plakjes of leg in zijn geheel er elegant op.
Plaats een gamba on top als luxe signing.
Lepel de warme rodewijnjus er subtiel omheen.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.