Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zacht.
Voeg de risottorijst toe en bak kort mee tot de korrels glanzen.
Blus af met witte wijn en roer tot het opgenomen is.
Voeg steeds een soeplepel bouillon toe, blijf roeren en wacht tot het opgenomen is.
Ga door tot de rijst smeuïg en beetgaar is (ca. 18–20 min).
Roer van het vuur af boter en Parmezaan erdoor. Breng op smaak met peper & zout.
Gedaan2 Biefstuk bakken
Bestrooi de biefstukken met peper en zout.
Verhit olie en een klontje boter in een koekenpan.
Bak de biefstukken 2–3 minuten per kant voor medium-rare.
Laat 5 minuten rusten onder folie.
(Tip: kerntemperatuur 50–52°C voor perfect rosé.)
Gedaan3 Gamba’s
Meng de gamba’s met knoflook, paprikapoeder, zout en een beetje olie.
Bak ze in een hete pan 1–2 minuten per kant tot ze mooi roze en licht gekaramelliseerd zijn.
Gedaan4 Jus maken
Fruit de sjalot in het bakvet van de biefstuk.
Blus af met rode wijn en laat tot de helft inkoken.
Voeg runderfond en mosterd toe en laat iets indikken.
Monteer met een klontje boter voor glans en smaak
Serveren
Schep een mooie, romige spiegel risotto op het bord.
Snijd de biefstuk in plakjes of leg in zijn geheel er elegant op.
Plaats een gamba on top als luxe signing.
Lepel de warme rodewijnjus er subtiel omheen.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Risotto met biefstuk
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling