1 Vlees aanbraden: Verwarm de olijfolie in een grote ovenbestendige pan (zoals een gietijzeren pan) op middelhoog vuur. Voeg de blokjes runderstoofvlees toe en bak ze rondom bruin. Dit zorgt voor extra smaak. Haal het vlees uit de pan en zet het apart.
Gedaan2 Groenten bakken: In dezelfde pan voeg je de gesnipperde ui, knoflook, en fijngehakte chilipepers toe. Bak dit ongeveer 2-3 minuten tot de ui glazig is. Voeg vervolgens de wortelen, bleekselderij, rode paprika en champignons toe. Bak de groenten nog eens 5-7 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
Gedaan3 Kruiden toevoegen: Voeg de laurierblaadjes, komijnpoeder, gerookte paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper toe aan de groenten. Roer goed door en laat het nog een minuutje bakken om de smaken vrij te laten komen.
Gedaan4 Stoofpot samenstellen: Doe het vlees terug in de pan en voeg de tomatenpuree toe. Roer alles goed door elkaar. Giet de runderbouillon erbij, zodat het vlees net onder staat. Breng het geheel aan de kook.
Gedaan5 Oven voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 160°C (320°F).
Gedaan6 Braadpan in de oven: Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en zet deze in de voorverwarmde oven. Laat de stoofpot ongeveer 2,5 tot 3 uur sudderen, of totdat het vlees heerlijk mals is.
Gedaan7 Serveren: Haal de pan uit de oven en verwijder de laurierblaadjes. Proef de stoofpot en pas verder kruiden aantoevoegen indien nodig.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Pittige runderstoofpot
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling