1 Eerst al het snijwerk klaarmaken. Dit zorgt ervoor dat u achter elkaar de pan vullen en lekker aanbraden.
Gedaan2 Schil en snipper de ui. Maak de knoflook en de gember schoon.
Gedaan3 Snij de runde sukadelappen of riblappen in blokjes van 1,5 x 1,5 cm.
Gedaan4 Verwarm wat olie in de pan en voeg hier de nootmuskaat, peper, zout, kaneel en een theelepel sambal aan toe.
Gedaan5 Roerbak de kruiden kort en voeg dan de ui toe. Pers de knoflook en gember uit boven de pan.
Gedaan6 Voeg het vlees toe aan de pan en bak rondom bruin.
Gedaan7 Schenk de ketjap, de rijstazijn en de bouillon in de pan en voeg hier 1 theelepel suiker en de kruidnagel en laurier aan toe.
Gedaan8 Laat de Rendang in wording nu minstens 2,5 uur zachtjes stoven. Langer mag zeker ook, let er wel op dat er genoeg 'vocht' in de pan blijft! Mocht je meer pit willen, dan kun je nog wat sambal toevoegen!
Serveren
Met rijst en 'Hete boontjes' ook een recept op onze site.
Wist u dit?
Dit gerecht in het land van herkomst vaak klaargemaakt wordt bij huwelijken en ceremonies.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Pittige Rendang
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling