1 Snijd eventuele vetrandjes van de karbonades af. Wrijf ze aan beide kanten in met wat zout en peper.
Gedaan2Pel de sjalotjes en snijd ze fijn. Verhit de olie in een pan.
Gedaan3Braad de karbonades op een hoog vuur aan elke kant ca. 3 min. aan. Neem ze uit de pan en houd ze warm.
Gedaan4 Doe de sjalotjes in de pan en fruit ze op een middelhoog vuur ca. 5 min. Voeg de cider toe, breng aan de kook en laat nog 3 min. zachtjes doorkoken.
Gedaan5 Roer de crème fraiche erdoor. Doe de karbonades weer in de pan en laat het geheel op een laag vuur ca. 10-15 min. zachtjes doorkoken.
Gedaan6 Roer de dragon erdoor en breng op smaak met zout en peper verdeel de karbonades over vier borden en bedruppel ze met de saus.
Gedaan7Garneer ze met peterselieblaadjes en serveer direct.
Kooktips
In plaats van appelcider kunt u ook appelsap gebruiken. De dragon kunt u vervangen door peterselie.
Serveren
Bij deze karbonades zijn aardappelgratin en haricots verts erg lekker. Serveer er eens een koel glas cider bij.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Normandische Karbonades
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling