Dit recept is 80x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.7
Recepten > Rund > Lenderollade met roomjus van paddenstoelen
Lenderollade met roomjus van paddenstoelen
Bereidingswijze
1 Bak de rollade kort en krachtig aan.
Gedaan2 De rollade in de voorverwarmde oven van 100 graden zetten met de in het midden gestoken kernthermometer.
Gedaan3 Gaar de rollade tot 53 graden(ca. 2 - 21/2 uur) en laat folie licht afkoelen.
Gedaan4 Snij op de snij dunne plakjes van de rollade.
Paddenstoelenjus
1 Snipper de ui en de knoflook teentjes en fruit deze aan in een kookpan. Hierna ook de paddenstoelen met 10 gr van de boter aanbakken
Gedaan2 Voeg de rode wijn toe, laat inkoken tot tweederde. Blus af met de runderfond en voeg de tomatenpuree toe
Gedaan3 Laat vervolgens weer inkoken tot 2/3
Gedaan4 Blus af met 1dl room en kook in tot de massa tot de helft is gereduceerd
Gedaan5 Vermeng met de rest van de roomboter.
Serveren
Menu suggestie, zoals de foto weergeeft:
Lende rollade met een roomjus van paddenstoelen, geserveerd met
Kroketjes van schorseneren en een taartje van aardappel met gewokte peultjes
Bekijk alle bereidingswijzen onder onze recepten
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Lenderollade met roomjus van paddenstoelen
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling