Om te beginnen de oven voorverwarmen op 200º graden Celsius.
Maak de Bechamelsaus
1 Zet in een pan op het vuur en smelt de boter.
Gedaan2 Voeg de bloem in een keer toe.
Gedaan3 De melk voeg je in delen toe tot je een mooie gladde substantie krijgt.
Gedaan4 Rasp de nootmuskaat en Parmezaanse kaas en voeg dit toe aan de saus.
Gedaan5 Roer dit nog even goed door en je bechamelsaus is klaar.
De lasagne
1 Bekleed de bodem van de ovenschaal met een paar lasagnebladen.
Gedaan2 Schep daar een laagje van de Bolognesesaus bovenop.
Gedaan3 Met daaroverheen een laag Parmezaanse kaas toe en daarbovenop een laagje mozzarella. Verdeel een laagje van de ricotta eroverheen.
Gedaan4 Herhaal dit 3 tot 4 keer
Gedaan5 Na de laatste laag lasagne bladen dekt u het af met de Bechamelsaus en een flinke laag Parmezaanse kaas en on top verse basilicumblaadjes.
Zet de lasagne voor ongeveer 1 uur in de oven, totdat de bovenkant mooi goudbruin en knapperig is.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Lasagne Bolognese
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling