1 Hak de amandelen fijn. Verwijder de schil van 1 sinaasappel en snijd de schil in fijne reepjes van ca. 3 cm lang. Pers alle sinaasappels uit en vang het sap op. Breng de kipfilets op smaak met zout en peper.
Gedaan2 Verhit de olie in een pan. Bak daarin de kipfilets aan elke kant ca. 8 min., neem ze vervolgens uit de pan en houd ze warm.
Gedaan3 Doe de amandelen en sinaasappelschil in een pan. Rooster de amandelen goudbruin. Voeg de sinaasappelsap en suiker toe en laat iets inkoken. Serveer de kipfilet smet de saus.
Kooktips
Ook onbespoten sinaasappels moet u voor gebruik grondig met heet water afspoelen.
Variatie
U kunt de sinaasappels ook vervangen door rode grapefruits. Die zijn wat zoeter van smaak dan gele grapefruits. U heeft er dan 2-3 nodig, afhankelijk van de hoeveelheid sap die ze leveren. Wat verse muntblaadjes geven dit gerecht een oriëntaals accent.
Serveren
Serveer bij de kipfilet a l'orange gekookte droge saffraanrijst, waar u een handje rozijnen doorheen mengt.
Wist u dit?
Alle noten, waaronder ook amandelen bevatten veel vet en zijn daardoor rijk aan calorieën. Ze leveren echter ook veel vitamine E en plantaardige eiwit.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Kipfilet a l'orange
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling