1 Snijd de kipfilets in dunne reepjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Pel de knoflook en snijd de teentjes fijn.
Gedaan2 Pureer knoflook, peterselie, mosterd en 2 el olijfolie in een keukenmachine tot een romige crème ontstaat. Voeg het ei, de rest van de olie en het citroensap toe tot de crème de consistentie van mayonaise heeft.
Gedaan3 Rooster de sesamzaadjes in een doge pan of wok tot ze goudbruin zijn. Neem ze uit de pan. Verhit de olie en bak daarin de lente-uitjes ca. 3 min. Voeg de kipreepjes toe en roerbak ze ca. 5 min.
Gedaan4 Voeg de roerbakmie en de peultjes toe. Roer er de mangochutney door. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en bestrooi het met sesamzaadjes. Serveer de kip met de knoflookmayonaise.
Kooktips
U kunt ook kant-en-klare mayonaise gebruiken en daar de teentjes knoflook boven uitpersen. Roer er wat fijngesneden peterselie door.
Serveren
Serveer als voorgerecht geblancheerde aspergekoppen met vinaigrette en als dessert verse aardbeien en een kaasplankje.
Wist u dit?
Citroensap heeft een hoge vitamine C-gehalte. Het is eetlust opwekkend, bloedzuiverend en helpt bovendien tegen misselijkheid en bij spijsverteringsklachten.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Kip met knoflookmayonaise
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling