Gedaan2 De scharrelhoen goed insmeren met de kipkruiden VanOnzeBoer
Gedaan3 Leg de kip met de borst naar boven (eventueel op een bedje van groenten) in de zak. Steek de kerntemperatuurmeter in het dikke gedeelte van de poot of in de borst. Sluit de zak goed met behulp van de bijgeleverde sluiting.
Gedaan4 Leg de kip in een braadslee en zet onder in de oven. Zorg ervoor dat de braadzak ruimte heeft om uit te zetten. Controleer met de vleesthermometer of het vlees gaar is, de temperatuur moet 70°C zijn. Na 60-70 minuten (voor diegene die niet met een kerntemperatuurmeter werkt) even de kip eruit halen, voorzichtige de braadzak opensnijden (pas op voor hete stoom) aan de bovenkant en van de kip afvouwen en terugzetten in de oven. Na 10 minuten heeft de kip een mooi bruin korstje.
Gedaan5 Neem de bakplaat uit de oven. Neem de kip uit de zak en leg op een grote schaal. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten.
Gedaan6 Schep ondertussen de groente uit de braadzak met een schuimspaan op een bord. Schep het mengsel rondom de kip.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Kip in braadzak
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling