Dit recept is 16x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.9
Recepten > Rund > Kervelsoep met balletjes en croutons
Kervelsoep met balletjes en croutons
Bereidingswijze
1 Stoof de prei, de ui en de fijngesnipperde knoflook aan in een eetlepel olijfolie.
Gedaan2 Kruid met peper en zout. Blus met de bouillon en voeg het kruidentuiltje toe. Laat 15 minuten koken.
Gedaan3 Voeg de kervel bij de soep. Laat nog 5 minuten koken en verwijder dan het kruidentuiltje. Pureer de groenten met een staafmixer.
Gedaan4 Meng het gehakt met het paneermeel en het ei. Kruid met nootmuskaat en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Rol in kleine balletjes.
Gedaan5 Kook de gehaktballetjes gaar in water tot ze boven beginnen te drijven. Giet af en doe de balletjes bij de soep.
Gedaan6 Fruit de geperste knoflook glazig in 2 eetlepels olijfolie. Doe er de blokjes brood bij en bak ze goudbruin. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.
Kooktips
Met deze favoriete soep met kervel van jong en oud zal je nog meer scoren, als je er heerlijke gehaktballetjes en krokante croutons aan toevoegt.
Serveren
Verdeel de hete soep over de borden. Strooi er de croûtons bij. Werk af met een plukje kervel en serveer meteen.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Kervelsoep met balletjes en croutons
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling