SELECT id from recepten where naam = 'Karbonade met mosterd' Karbonade met mosterd || SEKK Recepten
Karbonade met mosterd
Bereiden in: koekenpan
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 2 eetl. olijfolie
  • gewenst aantal schouder-of ribkarbonades
  • zout en zwarte peper
  • 3/4 kopje kippenbouillon
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 1 eetl. verse salie gehakt
  • 1 ½ tl verse rozemarijn fijngehakt
  • 1/2 tl verse tijm fijngehakt
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 2 middelgrote appels in dunne plakjes
  • kleine rode ui dun gesneden.
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 262x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.6
Recepten > Varken > Karbonade met mosterd

Karbonade met mosterd

Bereidingswijze

1 Kruid het vlees met zout en zwarte peper.
Gedaan
2 1 eetlepel olijfolie heet laten worden in een pan. Schroei de karbonades 3-5 minuten per kant, of tot de karbonades grotendeels gaar zijn. Karbonades zullen later in de saus verder koken.
Gedaan
3 Leg de karbonades op een bord.
Gedaan
4 Meng de kippenbouillon met de mosterd.
Gedaan
5 Ga verder in de pan, voeg 1 eetlepel olie toe daarna appels en uien. Kook 4 minuten, af en toe roerend. Kruid met peper, zout, salie, rozemarijn en tijm.
Gedaan
6 Giet het bouillonmengsel erbij en gebruik een houten lepel om voorzichtig over de bodem van de pan te schrapen om eventuele bruine stukjes los te laten (die zitten boordevol smaak).
Gedaan
7 Leg de karbonades terug in de pan, nestel ze tussen de appels.
Gedaan
8 Kook 2-3 minuten, tot de karbonades gaar zijn en de vloeistof met de helft is verminderd.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.