1 Doe water in een pan met een flinke scheut azijn, zout en zet deze op het vuur, het water moet net tegen de kook aan zijn.
Gedaan2 Zet een bak met ijswater klaar.
Gedaan3 Pak nu een bol zeef en zet deze op een pannetje.
Gedaan4 Tik het ei voorzichtig in de bol zeef.
Gedaan5 Laat langzaam het ei erin glijden, herhaal dit met het volgende ei.
Gedaan6 Als de eieren iets stevig zijn, maar nog wel mooi zacht schep ze er dan uit en koel ze snel terug in ijswater.
Gedaan7 Herhaal dit tot alle eieren gepocheerd zijn.
Gedaan8 Haal de eieren uit het ijswater en leg ze op een plaatje, besprenkel met olijfolie, peper en zout.
Gedaan9 Voor het serveren de eieren lauw warm maken in de oven.
Serveren
Het gepocheerde ei wordt in onze recepten bij de carpaccio geserveerd maar is natuurlijk bij veel meer recepten te gebruiken.
Wist u dit?
Waarom wordt een ei gepocheerd?
De garing van het eigeel en eiwit gaat iets gelijkmatiger. waardoor je geen knalhard eiwit heb terwijl je het eigeel toch halfgaar of smeuïg kan krijgen. Het is een kwestie van smaakbeleving en presentatie. En daar valt niet altijd over te twisten.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Gepocheerde scharrel ei
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling