1 Pel het knoflookteentje en snijd het fijn. Verwarm een anti-aanbakpan en rooster daarin 2-3 min. de geraspte kokos.
Gedaan2 Doe het gehakt in een kom. Voeg de kokos, knoflook, specerijen, limoenschil en de dille toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper . Vorm me vochtige handen 16 balletjes van gelijke grootte van het mengsel.
Gedaan3 Klop de eieren los. Wentel de balletjes eerst door de eieren, dan door het broodkruim. Druk het paneerlaagje goed aan met de vingertoppen.
Gedaan4 Vul een pan voor een derde met olie en verwarm deze. Frituur daarin de gehaktballetjes in 2 porties in ca. 5 min. goudbruin. Laat ze op keukenpapier goed uitlekken. Serveer de balletjes met partjes limoen.
Kooktips
Bestuif uw handen voor het maken van de balletjes met bloem. Zo voorkomt u dat de balletjes aan uw handen plakken.
Serveren
Serveer hierbij een gemengde salade met yoghurt-dressing en geef er krokante frietjes bij.
Wist u dit?
Dille werd door bijgelovigen beschouwd als bescherming tegen blikseminslag en veeziektes. Daarom werd dille vaak in de stallen van boerderijen verbrand.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Gehaktballetjes met kokos
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling